Поздрав от директора към всички учители и ученици по повод 24 май

Поздрав от директора към всички учители и ученици по повод 24  май

Поздрав от директора към всички учители и ученици по повод 24 май

   Честит празник на всички колеги и ученици
от ОУ „Васил Левски” с.Литаково по случай 24 май!
24 май е един от най-почитаните празници, не само от хората, които професионално имат отношение към образованието и културата, а от всички българи, защото е израз на нашата идентичност, крепила ни в трудни времена и затова на тази дата всички ние гордо се обединяваме около езика, писмеността и вярата.
Всяка година на този красив празник в разгара на пролетта , отбелязваме святото дело на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий, сътворили азбуката и дали правото на българите и всички славяни да се гордеят .

24 май е ден който ни съединява с поколения българи, които и в дни на народен подем и в дни на робство и страдания са отстоявали нашия език, нашата култура и българската народна идентичност. Горди и щастливи сме всички ние ръководители, учители и служители, които макар и при трудни условия на работа успяваме да дадем всичко от себе си за обучението и възпитанието на младото поколение.

В нашето училище работи чудесен педагогически и непедагогически колектив, който със своя опит, знания и професионализъм спомага за качественото обучение и възпитание на нашите ученици.

Продължавайте да работите със същия дух и любов за доброто и бъдещето на нашите ученици.

Скъпи първокласници тази година е изпълнена с много труд, вълнение и радост към учители и училище. Вие направихте вашите първи стъпки към знанието и възпитанието, към четенето, писането и смятането, усвоихте благодарение на първия учител в училище, който за пръв път ви подаде ръка за да продължите с придобитите от него и вас знания в по горните класове и етапи на обучение. Уважавайте и незабравяйте първите си учители, които дадоха всичко от себе си, въпреки положението в което се намираме, за да можете сега да имате първите знания за добър старт в училище.

Уважаеми бивши и настоящи учители и служители, дълбок поклон към вашата неуморна и благородна професия. Гордейте се, че сте истински българи с истинско българско сърце, раздаващи знания и обич към най-милите и обичани от нас - децата на България.

Днес е отново 24 май. Нека на този ден отново изразим любовта си към нашите деца, признателността към нашите учители, към техните учители, към всички онези, които бавно, внимателно и с много обич ни водят по пътя на израстването, по пътя на знанието и по пътя на зрелостта.

Нека на всички да ни е честит 24 май.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!